Свечано отвoрене просторије ХМП

 

У петак, 10. октобра, свечано су отворене реновиране просторије Службе за хитну медицинску помоћ и санитетски превоз. Средства за потребе реновирања у износу од 50.000 КМ је обезбиједио Град Требиње у оквиру капиталних инвестиција. Изввшена је комплетна реконструкција свих просторија и уређен прилаз служби са новом надстрешницом на улазу, како би се обезбиједио лакши приступ и транспорт пацијената, измјењена сва браварија, столарија, керамика, подови и окречене све просторије.

„Наш циљ је био да просторије Хитне помоћи оспособимо за условнији рад медицинског особља. Ово је велики помак за наш град, јер ће грађани сада имати много бољу здравствену заштиту, подигнуту на виши ниво“, рекао је на свечаном отварању градоначелник Славко Вучуревић. Директорица Дома здравља, Љиљана Радојичић, је најавила да након ове слиједи нова фаза осавремењавања Службе хитне помоћи којој су неопходна улагања у возни парк и опрему. „Захваљајући разумијевању градоначелника Славка Вучуревића и Градске управе, коначно смо добили нове просторије. Посједујемо стручан кадар, па се надамо да ћемо убудиће радити још боље. Од осамдесетих година прошлог вијека у ову службу ништа није улагано. Просторије и опрема су били у девастираном стању, тако да планирамо неколико фаза реконструкције, јер је неопходно да се уради још много ствари.“, додала је она.

Начелник Хитне помоћи, доктор Саша Борјан, изразио је своје задовољство учињеним, те додао да ће настојати да у наредном периоду ријеше питање возног парка, а све са циљем да се направи служба која ће бити брза и ефикасна, те која ће за најкраћи могући период доћи до пацијента.