Најава - Обиљежавање Свјетског дана љекара породичне медиицне

Oвогодишње обиљежавање Свјетског дана доктора породичне медицине Удружење доктора породичне медицине РС-а организује у Требињу. Манифестацијом под геслом "БОЉЕ СПРИЈЕЧИ НЕГО ЛИЈЕЧИ", Удружење ће обиљежити пету годину чланства у свјетској асоцијацији доктора породичне медицине - WONCA.

Овим поводом 18.05.15 у 17 часова у хотелу Леотар ће се одржати стручни симпозијум на којем ће се представити најновији доктринарни ставови из породичне медицине. На симпозијуму ће узети учешће бројни ауторитети међу којима је и угледни предавач др Зоран Илић, неуропсијихатар психотерапеут из Београда. Такође, у склопу обиљежавања ће бити организована и свечана  вечера на којој ће се подијелити признања за лични допринос у развоју функционисања Удружења као и породичне медицине у цјелини на којој се очекује пристуство представника удружења, представника  здравствених установа, Фонда здравственог осигурања Републике Српске, представника ресорног министарства,  представника локалне администрације града Требиња као и бројних других гостију.

Такође, 19. маја 2015. на Градском тргу у периоду од 09:00 - 11:00 у организацији Дома здравља Требиње, спровешће се акција бесплатног мјрења параметара здравља као и дијељење промотивног материјала о значају превентивних програма и здравих стилова живота.