Конференција 14. Дани породичне медицине

 




Годишња конференција, 14. Дани породичне медицине, по први пут, одржана је у Требињу и окупила је близу 200 љекара из БиХ, Србије и Хрватске.

Организатор манифестације је Удружење доктора породичне медицине Републике Српске, а тема овогодишњег скупа је ,,Стрес и како се борити против њега''.

Дводневни скуп, под слоганом ,,Боље спријечити него лијечити'', окупио је бројне еминентне стручњаке из земње и региона. Поред стручних тема, на конференцији су се могли чуту и приједлози о активностима и мјерама које би довеле до подизања квалитета рада породичне медицине односно примарне здравствене заштите.

Своје закључке и запажања, између осталих, изнјели су Драшко Купрешак, предсједник Удружења доктора породичне медицине Републике Српске, Бошњак др Татјана, начелница Службе породичне медицине Дома здравља Требиње те Зоран Илић, еминентни стручњак из Београда. Заједнички став свих присутних је да је за континуирано побољшање квалитета рада породичне медицине од изузетне важности подршка и мотивација од стране ресорног министарства и других надлежних институција ради добробити свих грађана Републике Српске.