Савјетовалиште за обољеле од шећерне болести

Савјетовалиште за обољеле од шећерне болести оформљено је у сарадњи са ЈЗУ Дом здравља Требиње, а радиће у оквиру Удржења дијабетичара и осталих заинтересованих лица Требиња у просторијама које користи ово удружење.

Циљ Савјетовалишта је да добро осмишњеним образовним програмима и третманима помогне особама које болују од дијабетеса или преддијабетеса, како би унапредили своје знање о болести, те смањили ризике од дугорочних компликација.

Тим који ће водити Савјетовалиште има стручно медицинско знање из области дијабетологије и може квалитетно контролисати и едуковати дијабетичаре без непотребног оптерећивања специјалистичко конзилијарне здравствене заштите.

Мјерења и превентивни прегледи ће грађанима и обољелим бити доступни сваки радни дан у просторијама удружења, насеље Тини, од стране више медицинске сестре и едукатора за дијабетес у времену од 10.00 до 15.00 часова.

Медицински тим ће бити доступан сваки радни дан од 8.00 до 15.00 часова у просторијама Удружења дијабетичара у насељу Тини. Заказивања и детаљне информације могуће је извршити преко друштвених мрежа и на број телефона 065/732 754 те преко мејл адресе Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

Потребно је да пацијенти са собом донесу лабораторијске налазе и отпусно писмо (уколико су раније хоспитализовани).