Донација медицинске опреме за здравствене установе

Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић уручио је данас у Требињу медицинску опрему за требињску и невесињску болницу и Дом здравља у нашем граду.

Директорица требињског Дома здравља Маја Мићуновић изјавила је да овакав вид помоћи сматра наградом за пожртвован рад свих запослених у тој здравственој установи, нарочито у вријеме пандемије вируса корона.

Здравствени радници поднијели су велики терет у пандемији, али је најбитније да су успјели да се одупру свим изазовим и потешкоћама. Да би се унаприједила примарана здравствена заштита неопходна су даља улагања, па  ће овај мобилни рентген апарат  много значити- истакла је она.

Нови Закон о здравственој заштити  и Закон о евиденцијама и медицинској документацији су врло важни документи, јер здравствени систем РС уводи у 21. вијек. Отварају се подручја телемедицине и мобилног здравства, унапређује квалитет здравствене заштите, а  пацијентима су дата велика права – навео је Шеранић.

Укупна вриједност донације уручене здравственим установама у источној Херцеговини је преко 350 хиљада КМ, а пројекта је финансирала Свјетска банка.