Тренинг за полицијске службенике Херцеговине у пружању прве помоћи

У оквиру превентивне кампање МУП-а Републике Српске „101 живот“ у Полицијској управи Требиње данас је одржан тренинг у пружању прве помоћи за полицијске службенике из Херцеговине који врше увиђај саобраћајних незгода.

Тренинг под називом „Шта полицијски службеници смију да ураде како би помогли повријеђеним у саобраћајним незгодама?“ одржао је начелник Службе хитне медицинске помоћи у Требињу, др Марко Паовица који је истакао да је најбитније да полицијски службеници знају да пруже најосновнију прву помоћ, док њихова служба не дође на мјесто несреће.

Др Паовица је нагласио да је битно да у  ланцу збрињавања унесрећених од мјеста нереће до доласка у болницу свако добро одради свој дио посла, од људи који се нађу на лицу мјеста, полицијских службеника до запослених у хитној служби“, рекао је доктор Паовица.

Неријетко, приликом саобраћајних незгода, полицијски службеници су први који стигну на мјесто несреће, те је, стога, јако важно да су оспособљени пружити базичну прву помоћ, одреаговати на адекватан начин, обезбједити мјесто несреће а да при томе не угрозе здравље и безбједност унесрећеног лица.

На крају тренинга др Паовица подвукао је да је овим унапријеђена већ добра сарадња између Дома здравља Требиње и полицијске службе те да је корист овог успијешно завршеног пројекта вишеструка.